Introduktion til Lille Petra - en designklassiker i valnøddetræ

Ens drømmehjem kan betyde mange ting. Nogle har en ide om, hvordan huset skal se ud helt ned til mindste detalje, hvor andre kun har en ide om, hvad de gerne vil have. At finde ens drømmehjem kan være svært, men tit oplever man, at man med en smule arbejder kan gøre ethvert hus til ens drømmehjem. Her kan du læse mere om, hvordan du indretter dit hjem, og hvorfor det kan betale sig at investere i danske designermøbler.

Lav et moodboard til dit hjem

At stå i et tomt hus kan være nervepirrende. Man kan hurtigt miste overblikket over, hvilke møbler man allerede ejer, og hvad man mangler. Især hvis man flytter fra lejlighed til et hus, kan man have overvældende meget plads, som man skal til at fylde ud. Her er det en god ide at starte med at kigge på ens gamle møbler og overveje, om de skal blive eller skiftes ud.

For at give et bedre overblik over ens indretning, kan man med fordel starte ud med at lave et moodboard. Et moodboard kan betyde mange forskellige ting. Nogle bruger deres moodboard til at lave en farvepalette og udforske forskellige tekstiler og teksturer, hvor andre godt kan lide at inkludere specifikke møbler, som de gerne vil have ind i deres hjem.

Hvis du har planer om at investere i et specifikt møbel, kan det være en god ide at inddrage det møbel i dit moodboard. Det kan for eksempel være Lille Petra, en lænestol i valnøddetræ, som byder på flere forskellige materialer. Stolen er polstret med et holdbart tekstil som er inspireret af fåreuld. Benene er lavet af mørkt valnøddetræ med flotte messingdetaljer. Disse forskellige materialer kan bruges til at inspirere til resten af møblerne. Det kan for eksempel være ved at inkludere andre møbler i valnøddetræ eller brugskunst i messing.

Hvorfor investere i danske designklassikere?

Danske designermøbler har længe været på toppen af det globale møbelmarked. Designs fra 70 år siden er stadig elsket i de danske hjem og vil højst sandsynligt blive ved med det. Når du køber et designermøbel, kan du se det som en investering. Du kan have dit møbel til at stå i stuen, hvor du kan nyde det, men stadig få en god pris, hvis du bestemmer dig for at sælge det.

Hvis du har været især god til at vedligeholde dine designermøbler, kan du endda ende med at tjene på dem, når du sælger dem. Når du vil sælge et dansk designermøbel, kan du med fordel tage kontakt til et auktionshus. Selv hvis du investere i mindre danske møbeldesignere, vil du kunne forvente at tjene penge på dine møbler i fremtiden.

Invester i et fremtidigt arvestykke

Fordi dansk design er tidsløst, vil det møbel, som du køber til din egen stue nu, kunne pynte i dine børns eller børnebørn hjem, når de bliver ældre. Selv mere specielle designs som Lille Petra, vil stadig kunne passe ind i et hjem om 50 år. Det skyldes især, at det cremehvide betræk og de mørke ben i valnøddetræ er nemme at inkludere i flere forskellige farvepalletter.

Hvis du foretrækker mere neutrale farver i din indretning, kan den ikoniske silhouet byde på en fokusmøbel i din indretning, men de neutrale farver kan også sagtens give en kontrast til et mere farvestrålende hjem. Så selvom dine børn ikke nødvendigvis har samme indretningssmag som dig, vil de stadig kunne inkludere dine møbler i deres eget hjem. Danske designermøbler er også kendte for deres høje kvalitet, så de vil stadig være flotte, selvom de er blevet elsket i mange år.

Menu
Top